Unicef en CNDH slaan handen ineen voor verbetering omstandigheden kinderen Marokko

marokko
3
14 feb '17
Beide organisaties gaan een samenwerking van twee jaar aan, middels projecten hoopt men kindsituaties te verbeteren.

Onlangs ging Unicef voor de duur van twee jaar een samenwerking aan met Marokko's mensenrechtenorganisatie CNDH. De voorzitters van beide organisaties kwamen overeen om twee jaar lang de handen ineen te slaan om de leefomstandigheden van kinderen in Marokko duurzaam te verbeteren. Deze zouden na afloop van het project meer volgens de internationale standaarden moeten zijn. 

Er zal bijvoorbeeld een project worden opgezet waarin kinderen die slachtoffer zijn geweest van misbruik of mishandeling, begeleidt worden door deskundigen en experts. Deze taak zal door de kinderbescherming worden opgepakt, zij zijn natuurlijk al belast met deze taak echter zal er nu uitgebreider en langduriger hulpverlening gegeven worden. Ook zal men in samenspraak met diverse organisaties in Marokko op zoek gaan naar een oplossing voor de toekomst voor kindermishandeling en misbruik. 

In het persbericht waarin ook de aankondiging voor dit grootschalige project stond liet Khalid Hanefioui van mensenrechtenorganisatie CNDH weten dat er binnenkort twee grote bijeenkomsten met Unicef op 't programma staan. Deze twee consultatie sessies zullen in Rabat plaats vinden, ouders kunnen dan met hun kinderen terecht bij medewerkers van zowel Unicef als het CNDH. De bedoeling is dat soortgelijke bijeenkomsten in de komende twee jaren elke maand gehouden worden op verschillende plekken in het land. 

Het hogere doel is om tegen het einde van 2018 ruim 80 contactpersonen te hebben opgeleid die deze taken definitief op zich gaan nemen. Gehoopt wordt dat in 2021 er 400 van dit soort specialisten in Marokko rondlopen. 

© Redactie 2017
marokko
unicef
mensenrechten
kinderrechten
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi