Miljardenhaven Port Jorf Lasfar in de maak, maakt deel uit van havendoelstelling 2030

marokko
0
14 feb '17
Een haven om de binnen- en buitenlandse economie te verstevigen staat op de planning.

Het Marokkaanse Aujourd'hui Le Maroc kwam onlangs met een artikel waarin werd bericht over de bouw van één van Marokko's nieuwe havens, Port Jorf Lasfar wel te verstaan. Het medium bericht dat de werkzaamheden die bij elkaar zo'n 7 miljard dirham bedragen zich nu in de voorbereidende fase bevinden. Men is nu bezig met de architecturale fase, de totale bouw zou zo'n vijf jaar in beslag gaan nemen. 

De bouw van deze haven maakt deel uit van een nog groter streven. In 2030 wil het ministerie van Transport en Logistiek meerdere havens erbij gerealiseerd hebben, dit om de Marokkaanse economie impuls te geven en tegelijkertijd ook de concurrentie met andere landen in de Mediterraanse Zee aan te gaan. 

Tegenover Aujourd'hui Le Maroc laat het ministerie weten dat de haven Port Jorf Lasfar voor een groot deel gebruikt zal worden om de regio daar, Abda-Doukkala, te voorzien van gas en andere bronnen van energie. Met deze haven hoopt men de energiedoelstellingen te behalen waarbij gas meer en meer aangewend moet worden als brandstof voor in de industrie. 

© Redactie 2017
marokko
haven
jorf lasfar
project
investering
ministerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?