El Hilali die Marokko verkoos boven Italië, voor eerste keer bij eerste AC Milan

marokko
0
14 feb '17
De onlangs volop bekritiseerde El Hilali vindt nu gestaag z'n weg naar boven.

Mattia El Hilali haalde zich de woede van de Italiaanse voetbalbond op de hals toen hij liet weten de switch naar Marokko te willen maken. De contractspeler van AC Milan kwam voorheen uit voor Italië U18 maar weigerde de selectie voor één van de jeugdelftallen van de Italianen vanwege zijn definitieve interlandkeus. De zoon van een Marokkaanse vader en Italiaanse moeder wou in de toekomst alleen voor Marokko uitkomen. 

De jeugdcoördinator van de Italiaanse voetbalbond reageerde verhit op deze keus. Het zou Maurizio Viscidi te vaak zijn gebeurd dat Italië spelers vanwege persoonlijke keuzes kwijtraakt. De 19-jarige El Hilali is dan ook niet meer gewenst bij Italiaanse jeugdelftallen of het eerste, aldus Viscidi. 

Desondanks maakt de centrale middenvelder een stormachtige ontwikkeling door bij de 'Rossoneri'. Gisteren maakte hij voor de eerste keer deel uit van de selectie van het eerste elftal tegen Lazio Roma (red. 1-1 gelijkspel). De Marokko U20-international die eerder werd opgeroepen door bondscoach Mark Wotte moest de hele wedstrijd echter vanaf de reservebank toekijken. De middenvelder werd meteen van 't U19 elftal overgeheveld naar het eerste, net als Hachim Mastour (verhuurd aan PEC Zwolle) geldt El Hilali als één van de grote talenten uit de jeugdopleiding van Milan. 

© Redactie 2017
marokko
mattia el hilali
ac milan
atlas leeuw
serie a
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?