Bijna kwart Marokkanen in buitenland ondervinden discriminatie op arbeidsmarkt

marokko
4
16 feb '17
23% van de jonge Marokkanen die in het buitenland wonen (MRE's) rapporteerde discriminatie op buitenlandse arbeidsmarkten, 36% zei dat ze moeite hadden met het nastreven van hun studie, volgens een studie van het ministerie van MRE's en migratiezaken.

De studie, uitgevoerd in heel 2016, ondervroeg 2146 MRE's tussen de 15 en 30 jaar oud die wonen in België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Nederland. Van de ondervraagden had 63% een bachelor diploma en 80% waren studenten.

Het ministerie meldde ook dat 75% van de ondervraagde MRE's bij hun families wonen en rapporteerde een behoefte aan individuele huisvesting.

Het rapport toonde ook een sterke gehechtheid van MRE's met hun thuisland. 68,8% van de 2146 ondervraagden hadden "[Marokko's] nationale talen onder knie", en 75% bezocht Marokko ten minste één keer per jaar, met drie vierde van deze reizen langer dan 16 dagen.

De jonge MRE's toonde ook een sterk verlangen om terug te keren naar Marokko, 62% om te investeren, 48% om werk te vinden, en 50% om met pensioen te gaan.

Het rapport merkte op dat 85% van de jonge MREs de voorkeur hebben voor een Marokkaanse partner. 

© Redactie 2017
marokko
mre's
studie
rapport
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi