M'hamed Boucetta afgelopen nacht overleden (video)

marokko
6
18 feb '17
M'hamed Boucetta, voormalig secretaris-generaal van de Istiqlal partij (IP) en voormalig minister, overleed vannacht op 92-jarige leeftijd.

Boucetta zal zondag begraven worden in Marrakech, in overeenstemming met de laatste wensen van de overledene die begraven wilde worden in zijn woonplaats.

Boucetta werd in 1925 geboren in Marrakech, de stad waar hij ook zijn universitaire studies in de wet en filosofie voltooide, alvorens werkzaam te zijn als advocaat in Casablanca.

Boucetta hield zich van jongs af aan bezig met de nationale politiek en was één van de oprichters van de IP, waarvan hij in 1963 lid werd van de Raad van Bestuur, alvorens te worden verkozen als secretaris-generaal na de dood van Allal El Fassi in 1972, een positie die hij bekleedde tot 1998.

Gedurende zijn politieke carrière bekleedde Boucetta diverse posities in de overheid. Hij werkte op de afdeling buitenlandse zaken tijdens het mandaat van Ahmed Balafrej in 1958 en later ook als minister van Overheidszaken en Administratieve Hervorming en minister van Justitie.
 
Bijna een maand voor zijn dood bezocht Koning Mohammed VI Boucetta nog in het militaire ziekenhuis in Rabat, waar hij was opgenomen met acute bronchitis.

Benkirane reageerde voor de camera op het overlijden van Boucetta en noemde hem "een groot leider": 

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=82EufYCC00Q
Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
boucetta
istiqlal
overleden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi