Istiqlal partij in tegenaanval; 2M is een 'riool tv-kanaal'

marokko
31
20 feb '17
De Istiqlal partij (IP) is in de tegenaanval gegaan tegen het Marokkaanse tv-kanaal 2M en beschuldigt hen van het gericht aanvallen van de partij tijdens het dagelijkse bulletin op vrijdag 10 februari.

In een redactioneel stuk, afgelopen woensdag gepubliceerd, beschuldigde IP's mondstuk Al Alam de medewerkers van 2M van een gebrek aan neutraliteit en het uitnodigen van bevooroordeelde analisten om uit te halen naar de IP.
2M labelend als een "riool tv-kanaal", zei de krant "dat het niet vreemd was dat het kanaal zijn analisten mobiliseerde en 'geld verkwisten om op hun wenken bediend te worden'" en beschuldigde het kanaal van het wijden van het gehele bulletin om de partij te bediscussiëren. 

Al Alam meldt dat tijdens 2M's Franse bulletin, het kanaal het woord gaf aan een analist die behoort tot het tijdperk van de overleden Driss Basri, voormalig minister van Binnenlandse Zaken van Marokko [1979-1999], om uit te halen naar de partij.

Het kanaal wijdde "meer dan 30 minuten" aan de IP, "de schokkende cijfers van de Hoge Planning Commissie (HCP) negerend die betrekking hebben op de status van de werkgelegenheid in Marokko", zegt Al Alam.

De krant voegde daaraan toe dat de bulletins de agenda toonde van het publieke kanaal door zich te richten op politieke partijen, vakbonden en het maatschappelijke middenveld.

© Redactie 2017
marokko
istiqlal
2m
riool
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi