Hongersnood in delen van Zuid-Soedan

buitenland
4
20 feb '17
Delen van het door oorlog verwoeste Zuid-Soedan zijn getroffen door hongersnood. Dit betekent dat al mensen sterven door voedselgebrek.

Over enkele maanden dreigt bijna de helft van de bevolking, 5,5 miljoen mensen, geen zekere toegang meer te hebben tot betaalbaar voedsel, zeggen de regering en drie organisaties van de Verenigde Naties.

"Onbelemmerde humanitaire toegang" tot iedereen die door honger wordt bedreigd is dringend noodzakelijk om een ramp te vermijden, stelt UNICEF, het kinderfonds van de VN.

Het olierijke en relatief vruchtbare Zuid-Soedan verkeert sinds 2013 in een burgeroorlog, waardoor meer dan 3 miljoen mensen binnen het land op de vlucht zijn gedreven. Door oorlogshandelingen en economische ontwrichting blijft de agrarische productie achter en kunnen voedsel en hulpgoederen moeilijk worden verdeeld.

"Deze hongersnood is door mensenhand gemaakt", zei Joyce Luma van het Wereldvoedselprogramma (WFP). Het effect van humanitaire hulp is beperkt, zeker als er geen vrede is en geen veiligheid voor mensen die hulp verlenen of hulp behoeven.

© ANP 2017
zuid-sudan
hongersnood
vn
burgeroorlog
unicef
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi