Overheid gaat de strijd aan met maffiapraktijken projectontwikkelaars

marokko
0
20 feb '17
Koning Mohammed VI heeft minister van Justitie Mustapha Ramid opdracht gegeven een halt toe te roepen aan het criminele gedrag van sommige projectontwikkelaars en handelaren in de bouw.

Dit heeft de Koning besloten na een reeks van klachten die hij heeft ontvangen van Marokkaanse burgers uit binnen- en buitenland die zijn gedupeerd, meldt Akhbar Al Yaoum.

Op een maffia-achtige wijze gaan sommige projectontwikkelaars en handelaren in de bouw om met eigendommen van mensen. Het betreft veelal stukken grond, maar ook complexen die toebehoren aan burgers worden “gekaapt” door projectontwikkelaars en met een drogreden gebruikt voor eigen gewin.

Dit kan volgens de minister omdat deze opdrachtgevers denken dat zij boven de wet staan en aan niemand verantwoording hoeven af te leggen.

Het plan van minister Ramid zal bestaan uit een zesvoudige aanpak. Een voorbeeld van de nieuwe aanpak is dat mensen die eigendom hebben of aankopen in Marokko door de projectontwikkelaars via digitale elektronica op de hoogte moeten worden gehouden over de status van de betreffende aankoop of bezit.

De minister geeft tevens te kennen dat dergelijk gedrag niet meer getolereerd wordt en dergelijke frauduleuze praktijken zullen worden bestraft met een gevangenisstraf van minstens 10 tot maximaal 30 jaar. 

© Redactie 2017
marokko
projectontwikkelaars
overheid
strijd
maffiapraktijken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi