Marokko eregast op Boekenbeurs in Parijs

buitenland
1
21 feb 10:34
Marokko is de eregast op de 37ste Boekenbeurs van Parijs, welke zal worden gehouden van 24 t/m 27 maart in de Porte de Versailles.
Voor het eerst sinds haar oprichting zal de Boekenbeurs van Parijs de cultuur en literatuur van een Arabisch land markeren. Dit evenement, getiteld "le Maroc à livre ouvert", streeft er naar om de Marokkaanse cultuur te bevorderen in al zijn vormen.

Het doel van dit programma is om de nieuwste Marokkaanse literaire en intellectuele producties te benadrukken - met name met betrekking tot sociale en culturele vraagstukken.

Het evenement zal Marokkaanse Franstalige en Arabische auteurs voorzien van de mogelijkheid om hun gedachten met betrekking tot literaire problemen te delen en hun culturele achtergronden te versterken.

Verschillende Marokkaanse schrijvers, academici, essayisten en romanschrijvers nemen deel aan dit evenement. Het Marokkaanse paviljoen is ontworpen als een grote bibliotheek met een amfitheater, vergaderzalen en projectie ruimtes.

Andere activiteiten zullen worden gepland buiten de boekenbeurs, waaronder schrijf workshops en bijeenkomsten met Marokkaanse en Franse uitgevers en cineasten.

Marokkaanse auteurs zullen beginnen met een tour door een tiental Franse steden in het begin van maart om het Franse publiek te ontmoeten, meldt Moroccoworldnews.
marokko
eregast
boekenbeurs
parijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
doden
wk voor clubs
trump
mbark boussoufa
eredivisie
al jazira
el othmani
netanyahu
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir