Gülen-scholen in Marokko definitief gesloten na beslissing ministerie van Onderwijs

marokko
9
22 feb '17
De kogel is door de kerk, definitief geen Gülen-scholen meer in 't land.

Het Marokkaanse ministerie van Onderwijs gaf onlangs in een persbericht te kennen dat al het Gülen-onderwijs in Marokko definitief van de baan is. In de verklaring is te lezen dat het ministerie onlangs alle onderwijsinstellingen, van voornamelijk de Al-Fatih onderwijsgroep, heeft gesloten. De betrokken studenten en leerlingen zijn inmiddels overgeplaatst naar openbare of private scholen en hebben hun studies hervat. 

Niet zo heel lang geleden ging de Al Fatih-groep in verweer tegen het besluit van het ministerie. Men legde de zaak voor aan de rechtbank in Casablanca, deze verwees het verzoek om uitstelling van de sluiting echter naar de prullenbak. Ook een aantal ouders van scholen zouden het niet eens zijn met de keuze van het ministerie van Onderwijs. 

Na diepgaand onderzoek kon het ministerie met zekerheid aantonen dat het onderwijs wat op Gülen-scholen werd gedoceerd wel degelijk ideologische opvattingen bevat. Deze druisen in tegen de heersende normen en waarden in Marokko, wat een algemeen verbod van de onderwijsinstellingen noodzakelijk maakt.

© Redactie 2017
marokko
gülen-scholen
ministerie
sluiting
persbericht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?