10,3 miljoen toeristen bezochten Marokko in 2016

marokko
0
22 feb '17
Een stijging van 1,5% in vergelijking met 2015.

Marokko's toerisme sector is booming de laatste jaren. Het land wordt meer en meer bezocht, en niet alleen door de Marokkanen van buitenaf. Uit cijfers van GDNS (één van Marokko's veiligheidsorganisaties) komt duidelijk naar voren dat het totale aantal toeristen is gestegen ten opzichte van het voorgaande kalenderjaar: 1,5% in totaal. Het aantal buitenlandse toeristen steeg met 0,9% terwijl het aantal Marokkanen van buitenaf met 4% toenam.

Het aantal vakantiegangers uit respectievelijk Spanje, Nederland en België steeg achtereenvolgens met 2%, 3% en 2%. Het aantal Engelsen, Duitsers en Fransen steeg met 6%, 2% en 1%. Zelfs het aantal toeristen uit China en Rusland is toegenomen ten opzichte van 2015:  32.329 en 23.921 meer. 

Duidelijk is te zien dat Marrakech en Agadir het meest in trek zijn. Deze twee plaatsen nemen maar liefst 60% van het totale aantal overnachtingen in Marokkaanse steden in. Hiernaast is er ook een toenemende populariteit waar te nemen van Casablanca en Tanger, in vergelijking met het jaar ervoor werden deze twee steden 6% en 9% meer bezocht. 

Net zoals het aantal bezoekers stegen ook de inkomsten uit de toerismesector fors. De totale inkomsten gingen van 61,15 miljard dirham naar 63,24. Dit bedrag komt volledig van de niet-inzittenden, dus alleen buitenlandse toeristen. 

© Redactie 2017
marokko
toerisme
sector
toename
kansrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?