Marokko lid van coalitie tegen internationale criminaliteit

marokko
1
23 feb '17
Marokko is één van de zeven landen die de "International Security Coalitie" vormen in de strijd tegen georganiseerde en cross-continentale criminaliteit.

De coalitie zal worden gevestigd in Abu Dhabi en werd opgericht door de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk. Naast deze twee landen bestaat de coalitie nog uit vijf andere landen, te weten Spanje, Italië, Senegal, Bahrein en Marokko.

Afgelopen zondag kwam deze coalitie bijeen. Gedurende deze samenkomst zijn plannen gemaakt om de strijd aan te gaan met georganiseerde “cross-continentale” criminaliteit, meldt MAP.

Sjeik Saif bin Zayed Al Nahyan, Emirati vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, evenals andere ministers van Binnenlandse Zaken en vertegenwoordigers van de andere zes Arabische en internationale landen, hebben gedurende deze bijeenkomst gesproken. 

Tijdens  de openingstoespraak gaf Sjeik Saif bin Zayed van de VAE aan dat het van belang is inspanningen te tonen en alle vormen van criminaliteit te bestrijden, lokaal, regionaal en internationaal. “Het betreft een gezamenlijke internationale verantwoordelijkheid” en “Het is van belang dat wij meer landen betrekken bij deze coalitie en op deze weg gezamenlijk deze vorm van criminaliteit bestrijden”, aldus Sjeik Saif bin Zayed.

© Redactie 2017
marokko
coalitie
internationale criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi