Samenwerking FBI en Marokkaanse gendarmerie resulteert in aanhouding Franse pedofiel

marokko
9
23 feb '17
Doortastend speurwerk van beide veiligheidsdiensten!

Onlangs werd bekendgemaakt, zo meldt het Marokkaanse medium Assabah, dat een Franse pedofiel is aangehouden. De 36-jarige man bezigde zich met het contact leggen met minderjarigen en zo pikante foto's van hen eigen te maken. Dit deed de man allemaal via het web, het slachtoffer wat uiteindelijk tot zijn aanhouding leidde verbleef in New York. 

Nadat de zaak aan het licht kwam, vermoedelijk doordat het 16-jarige slachtoffer van zich liet horen, kon de FBI al gauw traceren van waar de verdachte actief was. Na het opvragen van zijn IP-locatie bleek de man vanuit Mohammedia zijn werk te doen. Later werd ook nog bekend dat hij directeur was van een stichting in de wijk Sidi Bernoussi in Casablanca. Toen de Amerikaanse veiligheidsdiensten de locatie van de man in kaart hadden gebracht, besloot men de Marokkaanse autoriteiten daar in te lichten.

Zodoende kon men de man arresteren. Na kortstondig onderzoek vanuit zijn woonplek bleek al gauw dat hij heel erg actief was als het ging om het verzamelen en delen van gevoelig en pikant beeldmateriaal van minderjarigen. Binnenkort zal bekend worden gemaakt welke straf de verdachte opgelegd kan krijgen. 

© Redactie 2017
marokko
fbi
gendarmerie
aanhouding
arrestatie
pedofiel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?