Verkeer Rabat ontregeld door hevige regenbuien

marokko
7
23 feb '17
Door enorme regenbuien in de regio van de Marokkaanse hoofdstad Rabat en Salé is veel overlast ontstaan.

Complete straten zijn onder water komen te staan door de regenbuien en het openbaar vervoer is geheel ontregeld. De trambaan die deze twee steden met elkaar verbindt is stilgelegd, aangezien doorgang voor de tram onmogelijk was en gehele stukken spoor onder water verdwenen, meldt Hespress.

Door de hevige regenbuien die enkele uren duurden, waren duizenden ambtenaren niet in staat om vanuit Salé hun werkomgeving in Rabat te bereiken. De bekende brug van Hassan 2 is vandaag compleet verworden tot een dramatische file reeks. De auto’s die de oversteek durven te maken zijn niet altijd geheel ontkomen, aangezien in de binnenstad auto’s op straat vollopen met water. Op Facebook circuleren video’s van mensen die elkaar op de rug dragen om een straat over te steken en auto’s die gedeeltelijk onder water staan. 

Veel Marokkaanse steden hebben te kampen met een slechte afvoer van regenwater. Dit zorgt ervoor dat hevige buien van slecht korte duur voor enorme problemen kunnen zorgen. Maar de situatie van vandaag is één die niet zijn gelijke kent in de afgelopen jaren. Burgers roepen via verschillende medium de Marokkaanse overheid op om een einde te maken aan deze dramatische terugkerende situaties. 

© Redactie 2017
marokko
rabat
sale
verkeer
regenbuien
afvoer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi