Fransman berecht voor financieren tereurcel in Essaouira

marokko
1
24 feb '17
Thomas Gallay is berecht tot zes jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Essaouira.

De Fransman is door de rechtbank schuldig bevonden aan het financieel steunen van een terreurcel in Essaouira, meldt Lefr360. De moeder van Gallay en zijn advocaat hebben de verschillende rechtszittingen en de uitspraak bijgewoond. Beide geven aan via verschillende internationale mediacontacten druk te willen uitoefenen om Gallay alsnog vrij te kunnen krijgen. 
Het bewijsmateriaal tegen Gallay was niet gering, er is een arsenaal aan oorlogswapens gevonden in het huis van de leider van een terroristische cel, met wie Thomas Gallay nauwe contacten onderhield. Volgens de rechtbank verleende Gallay de leider zowel financiële als logistieke steun. Advocaat Frank Berton geeft toe dat zijn cliënt nauwe banden onderhield met de leider van de terroristische cel,  maar gaf als verklaring dat Gallay "zijn vriend" alleen maar wou helpen uit zijn "financiële situatie". 

De moeder van Gallay geeft aan dat haar zoon inderdaad drie keer geld heeft geleend aan deze vriend. De eerste keer omdat hij naar de tandarts moest. De tweede keer voor een begrafenis van één van zijn familieleden. De derde keer om hem te helpen, omdat hij zijn huur niet kon betalen. 

© Redactie 2017
marokko
essaouira
terreurcel
fransman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?