Video Marokkaans meisje over erbarmelijke schoolomstandigheden gaat viraal (video)

marokko
35
26 feb '17
De video deed in Marokko veel stof opwaaien en staat centraal voor de vergeten delen van het land.

Op een steenworp afstand van Marokko's grootste haven, Tanger Med Port, is het verschrikkelijk slecht gesteld met één van de basiselementen voor Marokko's groei op de langere termijn. In een korte videoboodschap die als snel massaal werd overgenomen op sociale media in het land deed een jonge scholiere haar beklag over de erbarmelijke omstandigheden waarin ze onderwijs moet volgen. 

Op de beelden is te zien dat de leerlingen, uit een dorpje nabij de metropool, buiten plaats moeten nemen omdat het schoolgebouw simpelweg geen optie is. Sterker nog het gebouw wat die functie moet dienen heeft meer weg van een bouwval. Er is nauwelijks sprake van isolatie of dichte raamkozijnen, en een plek voor de sanitaire behoeften is er al helemaal niet. Nu is het natuurlijk bekend dat Marokko veel onherbergzame gebieden kent die de bereikbaarheid van dit soort plekken moeilijk maakt, in deze video wordt dit beeld nog maar eens bevestigd. 

Het jonge meisje herhaalt in de video keer op keer de vraag waarom hen dit wordt aangedaan en wie de touwtjes in handen heeft om hier verandering in te brengen. De situatie daar is zo nijpend dat de levens van twee medestudenten volledig afhingen van de hulp die de docenten hen hadden geboden, aldus de scholiere. 

Hieronder de veelbesproken video:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=ea9uvnCqYiQ

© Redactie 2017
marokko
school
tanger
viraal
video
onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?