0
26 feb '17
Door deze zege verstevigt FC Utrecht haar verrassende positie op de ranglijst.

FC Groningen - FC Utrecht (2-3 FT):
Maar liefst vijf Marokkaanse spelers stonden bij de aftrap op het veld in de Euroborg. Aan de kant van FC Groningen maakten Mimoun Mahi en Ousamma Idrissi deel uit van het basiselftal, bij FC Utrecht was dit zoals vanzelfsprekend het Marokkaanse trio Yassin Ayoub, Nacer Barazite en Sofyan Amrabat. Het duel wat gisteravond gespeeld werd eindigde in een doelpuntrijke uitputtingsslag voor beide ploegen. Waar FC Groningen de eerste helft afsloot met een 2-0 voorsprong, beide doelpunten verzorgd door Bryan Linssen, nam FC Utrecht na de rust de regie over.

Bij alle drie de doelpunten was wel een Marokkaan betrokken. Zo leverde de nog maar 22-jarige Ayoub de assist op het eerste antwoord van FC Utrecht, gemaakt door Sebastien Haller. Bereidde Zakaria Labyad, die binnen de lijnen kwam voor Barazite, de 2-2 van Troupee voor en kon dezelfde Ayoub de Domstedelingen uiteindelijk rijk rekenen. De middenvelder nam acht minuten voor het einde van de officiele speeltijd de winnende treffer voor zijn rekening. Na middels een hakje van Kerk de bal subliem voor te hebben gekregen, rondde Ayoub beheersd af. Vier Groningse verdedigers en zelfs doelman Padt konden niet tippen aan het centimeterwerk van de middenvelder.

Waar FC Groningen ook haar handen aan vol had was Sofyan Amrabat. De Jong Marokko-international speelde een uitmuntende wedstrijd. Amrabat geldt dit seizoen als vaste waarde onder succestrainer Erik ten Hag, de box-to-box middenvelder wordt steeds completer in zijn spel, ruim twee jaar geleden maakte hij zijn debuut in de Eredivisie na opgeklommen te zijn uit de jeugdopleiding.