Marokko gaat nog verrassendere cijfers scoren in autoverkoop tot 2021

marokko
0
26 feb '17
De toekomst van de automarkt in Marokko ziet er rooskleurig uit.

In de periode 2017-2021 zouden volgens onderzoeksbureau Fitch, onderdeel van BMI, de autoverkopen met maar liefst 47,1% kunnen stijgen. In aantallen uitgedrukt gaat dit dan om zo'n 260.000 voertuigen extra in die vijf jaar tijd, citeert het Marokkaanse medium L'Économiste het onderzoeksbureau.

In het onderzoeksrapport werkt Fitch de bevindingen uit. Als de sector zich zo blijft ontwikkelen als die het nu doet dan gaat Marokko zich laten gelden als één van de grotere partners in de export naar Europa en over het Afrikaanse continent. Vooral lokale modellen, gericht op Afrika, doen het verrassend goed doordat deze worden ontzien door de douane qua heffingen.

De mogelijke groei kan nog extra kracht bij worden gegeven mits andere sectoren en de loonontwikkeling dit toelaten. Vooral in de landbouwsector zou een groei positief effect kunnen hebben op de verkoopcijfers in de automarkt. Eerder al meldde L'Économiste dat in vergelijking met 2015 de verkopen met 23,6% stegen afgelopen kalenderjaar: maar liefst 163.110 transacties vonden plaats. 

© Redactie 2017
marokko
autobranche
groei
sector
ontwikkeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?