Marokkaanse skibond weet met minimale middelen toch kampioenen voort te brengen

marokko
1
26 feb '17
Ga er maar aan staan, in een land waar 't nagenoeg onmogelijk is om het hele jaar door te skiën.

De Marokkaanse skibond FRMSM roeit met de riemen die het heeft. Deze middelen zijn zo beperkt dat het onvermijdelijk was om samenwerkingen aan te gaan met buitenlandse clubs en bijvoorbeeld de nationale bonden van Europese landen. De bond heeft momenteel drie ploegen: de A-ploeg voor de profs die om prijzen meedoen, de B-ploeg die enkel lokale sporters kent en tenslotte de C-ploeg die als jeugdopleiding geldt voor 12 tot 14-jarigen. 

Voor vrijwel alle skiërs die Marokko vertegenwoordigen geldt dat ze hun opleiding elders hebben gevolgd. De broers Lamhamedi die onlangs kwalificatie afdwongen voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea, zijn gevormd in Canada. Dit simpelweg vanwege het gebrek aan infrastructuur en de geschikte weersomstandigheden. 

De president van de bond, Abdenebi Lerhenane, laat zich tegenover het Marokkaanse medium Le360 uit over de kwestie. Volgens hem is het niet meer dan noodzakelijk dat het gaat zoals het nu gaat. Om in de toekomst toch enigszins zelf opleidingen aan te kunnen bieden wordt er nu al druk overlegd met de betrokken minister van Onderwijs en Sport. 

© Redactie 2017
marokko
skibond
kampioenen
infrastructuur
frmsm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?