Zambia trekt erkenning van polisario's zelfbenoemde SADR in

marokko
4
27 feb '17
Zambia herhaalde haar besluit om de erkenning van de zelfverklaarde Saharaanse Arabische Democratische Republiek (SADR) in te trekken.

Deze aankondiging werd zaterdag gedaan door de Zambiaanse minister van Buitenlandse Zaken Harry Kalaba.

"Ik herhaal mijn verklaring van 9 juli 2016 in Rabat", zei Zambia's top diplomaat aan Marokko's officiële persagentschap Maghreb Arabic Press (MAP).

Tijdens een bezoek aan Rabat in juli vorig jaar kondigde Kalaba de beslissing van zijn land al aan met betrekking tot het intrekken van de erkenning van de SADR en het doorsnijden van alle banden.

In zijn interview met MAP herhaalde de minister van Buitenlandse Zaken dat zijn land "de inspanningen van de Verenigde Naties steunt om te helpen de partijen een duurzame oplossing te laten vinden voor het conflict over de Westelijke Sahara".

"Zambia wil op een constructieve manier bijdragen aan deze inspanningen door het aannemen van een positie die neutraal is en open staat voor de betrokken partijen en het ondersteunen van een efficiënte dialoog", voegde hij eraan toe.

De Zambiaanse minister van Buitenlandse Zaken voegde toe dat zijn land gelooft dat "Marokko's terugkeer naar de Afrikaanse Unie, de Afrikaanse familie een gelegenheid biedt om aan te dringen op dit vraagstuk, die al een lange tijd duurt, in de richting van een vreedzame oplossing in de geest van Afrikaanse consensus, dialoog en wederzijds respect".

© Redactie 2017
marokko
zambia
polisario
sadr
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?