El Ahmadi voelt hete adem van Ziyech en co., Rotterdammers doen goede zaken

marokko
0
27 feb '17
Hij blijft net zo spannend als hij was, de titelstrijd tussen Feyenoord en Ajax!

Feyenoord - PSV (2-1 FT):
Feyenoord houdt met recht zicht op de kampioensschaal. Met nog slechts 10 competitiewedstrijden te gaan staan de Rotterdammers nog fier aan kop in de Eredivisie. Gistermiddag was dan ook een cruciale ontmoeting met nummer drie PSV, mocht Feyenoord verliezen of gelijk spelen dan zou het onderlinge verschil met Ajax nog slechts 4 of 2 punten bedragen mits Ajax ook van Heracles Almelo zou winnen. Overtuigend trok de ploeg van Marokkaans-international Karim El Ahmadi de overwinning naar zich toe. De middenvelder die door de afwezigheid van eerste aanvoerder Dirk Kuyt de aanvoerdersband mocht dragen, deed zijn werk op het veld. 

Spelbepalend was Feyenoord toch een maatje te groot voor PSV, in een bomvolle kuip eindigde de topper in 2-1. 

Ajax - Heracles Almelo (4-1 FT): 
Zoals vanzelfsprekend maakte Marokkaans-international Hakim Ziyech deel uit van de basiself van de Ajacieden waarbij zijn aanwezigheid niet onopgemerkt bleef. De middenvelder deed het voorbereidende werk bij twee van de vier treffers die voor rekening van Ajax kwamen, zowel bij de 2-1 van De Ligt als bij de 4-1 van Traoré was Ziyech aangever. Waar beide ploegen de rust aanvankelijk in gingen met een 1-1 gelijke stand, was het Ajax die in de hervatting de regie over de wedstrijd overnam. Niet meer dan noodzakelijk aangezien Ajax, om zicht te houden op titelaspiraties, elk duel winnend af moet zien te sluiten. Hopen is dan op een misstap van de Rotterdammers, zoals bekend bedraagt het onderlinge verschil nog altijd vijf punten. 

Extra belasting voor de Amsterdammers is de Europa League waar Feyenoord al in is uitgeschakeld. Ziyech en co. treffen in de kwartfinales FC Kopenhagen op 9 maart (uitwedstrijd) en 16 maart thuis. Tickets voor de thuiswedstrijd zullen voor 'n schappelijke prijs, ook voor niet Club-Card houders, beschikbaar zijn. Onlangs werd bekendgemaakt dat de prijs voor 'n normale plek om en nabij de 30 tot maximaal 42,50 bedraagt. 

© Redactie 2017
marokko
hakim ziyech
ajax
feyenoord
karim el ahmadi
eredivisie
titelstrijd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?