Zeven gevangenen ontsnapt uit jeugddetentie in Salé

marokko
2
27 feb '17
Zeven gevangenen ontsnapten zondag uit de jeugddetentie in Salé, aldus een verklaring uitgegeven door de 'Commissie voor het beheer van gevangenissen en re-integratie'.

De verklaring meldt dat de gevangenen deden alsof zij onderling aan het vechten waren om de aandacht van de gevangenisbewaarders te trekken. Toen één van de bewaarders probeerde in te grijpen, vielen zij hem aan en namen hem zijn sleutels af, waarna zij de andere gevangenisbewaarders aanvielen voor de rest van de sleutels.

De gewonde gevangenisbewaarders werden onmiddellijk verplaatst naar het ziekenhuis voor medische behandeling, één van hen in ernstige toestand. Eén van de zeven ontsnapte gevangenen is gearresteerd, terwijl de zoektocht naar de anderen nog gaande is.

De Commissie zei dat zodra zij werden geïnformeerd over het incident, zij een centraal comité hebben aangesteld om een administratief onderzoek uit te voeren naar de oorzaken en de omstandigheden van het incident. Zij merkten ook nog op dat de gevangenis zelf de officier van justitie heeft verzocht om een onderzoek te openen.

© Redactie 2017
marokko
salé
ontsnapt
jeugddetentie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?