EU en VN reageren positief op Marokko's terugtrekking uit de regio Guerguerat

marokko
37
28 feb '17
De eenzijdige terugtrekking van Marokko's veiligheidstroepen uit de regio Guerguerat is 'een belangrijke stap', aldus een woordvoerder van de Europese Unie.

"Alle partijen moeten de voorwaarden van de wapenstilstand respecteren en zich blijven inzetten voor de belangen en de stabiliteit van de regio", aldus een woordvoerder van de Europese Unie in een verklaring aan de MAP.

"De EU steunt de inspanningen van de secretaris-generaal van de VN om een rechtvaardige, duurzame en wederzijds aanvaardbare politieke oplossing te bereiken voor de Sahara kwestie door middel van afspraken die in overeenstemming zijn met de beginselen en de doelstellingen van het Handvest van de Verenigde Naties".
Ook de Verenigde Naties verwelkomde het besluit van Marokko's terugtrekking uit de bufferzone van Guerguerat en noemde het "positief".

Verschillende landen hebben ook een positieve verklaring uitgegeven over het besluit, zoals o.a. de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk.

Het besluit tot de terugtrekking van de Marokkaanse veiligheidstroepen werd zondag bekend gemaakt middels een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, hier te lezen.  

© Redactie 2017
marokko
guerguerat
eu
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?