Uitgelicht: Mahi en Bel Hassani hoog op lijstje bondscoach Marokko, debuut lonkt

marokko
5
28 feb '17
Wellicht zeer binnenkort de oud-Spartanen in het rood en groen van 't Marokkaanse elftal?

Beiden jeugdexponent uit één van de beste jeugdopleidingen van Nederland, bij Sparta Rotterdam wel te verstaan, worden ze nu ook volop gevolgd door de Marokkaanse voetbalbond. Diverse media in Marokko baseren zich op bronnen dichtbij de FRMF dat zowel Ilias Bel Hassani als Mimoun Mahi binnenkort wellicht 'n oproep kunnen verwachten voor het eerste elftal van de Atlas Leeuwen. 

Vooral Mahi is de laatste weken goed bezig met het opkrikken van zijn doelpuntengemiddelde. De nog maar 22-jarige linksbuiten had in 't begin van het huidige seizoen nog enige moeite om zijn vorm van vorige jaargang te hervinden. Momenteel staat de aanvaller op 10 doelpunten en 2 assisten. Bel Hassani daarentegen heeft iets mindere cijfers maar geldt zeker als een belangrijke spil in het elftal van John van den Brom: 4 doelpunten en 6 assisten in alle competities, en dat voor 'n middenvelder die zich de afgelopen maanden heeft in moeten werken in een nieuw team. 

Met het oog op de komende kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland is bondscoach Hervé Renard druk bezig om een brede selectie op poten te krijgen. De eerste momenten op de balans op te maken zijn de twee vriendschappelijke confrontaties met niet de minste tegenstanders Tunesië en Burkina Faso. Op vrijdag 24 maart opent men tegen Burkina Faso, vier dagen later staat men tegenover de Tunesiërs. Beide duels zullen worden afgewerkt in het Grand Stade de Marrakech. 

Verwacht wordt dat zo'n twee weken voor deze duels Renard met de voorselectie zal komen. 

© Redactie 2017
marokko
mimoun mahi
iliass bel hassani
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?