Officieel bevestigd: Marokko treft Oranje eind mei in Casablanca voor oefenduel

marokko
10
28 feb '17
Kogel door de kerk, de Atlas Leeuwen tegenover de Oranje Leeuwen in Casablanca!

Het bekende gezegde 'waar rook is is vuur' gaat ook nu weer op. Marokko treft Oranje 31 mei in een oefenduel in het dan gerenoveerde Stade Mohammed V, dit liet bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa zojuist weten tegenover Medi1 TV. Eerder al werd het nieuwtje als eerste de wereld ingebracht door het medium Jeune Afrique. Nu is er dus eindelijk een officiële bevestiging gekomen van één van de partijen, de KNVB heeft vooralsnog nog geen mededeling gedaan. 

Twee keer eerder trof het Marokkaanse elftal Oranje. Tijdens het WK van 1994 in de groepsfase (red. 1-2 winst Nederland) en in het vriendschappelijke duel van april 1999 waarbij Marokko met 2-1 de ploeg van toenmalig bondscoach Frank Rijkaard overtrof in de Gelredome in Arnhem. 

Voor Marokko is dit de perfecte gelegenheid om haar status op 't internationale toneel te boetseren. Verwacht wordt een massale opkomst in het vernieuwde Mohamed V stadion, thuishaven van zowel Raja als Wydad Casablanca. Het is nu dus nog even wachten op het persbericht van de KNVB, die zal naar alle waarschijnlijkheid niet al te lang op zich laten wachten. 

Check hieronder de berichtgeving van Medi1 TV over dit mooie affiche:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=MQV3a8qZ-N0

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
oranje
oefenduel
casablanca
herve renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?