FC Utrecht laat transfervrije Ould-Chikh meetrainen, vijfde Marokkaan in A-selectie

marokko
4
1 mrt '17
Het Portugese avontuur voor de jonge buitenspeler was van korte duur.

Bilal Ould-Chikh heeft van FC Utrecht de mogelijkheid gekregen om zijn conditie op peil te houden. De nog 19-jarige rechtsbuiten heeft onlangs zijn contract moeten laten ontbinden bij de Portugese kampioen SL Benfica. In de zomer van 2015 koos de buitenspeler voor 't lucratieve contract bij de Portugese topclub na kort te zijn doorgebroken bij FC Twente. Toentertijd gold hij nog als een groot talent, tijd zal moeten uitwijzen of hij de Domstedelingen kan overtuigen. 

Het afgelopen anderhalve seizoen kwam Ould-Chikh alleen in actie voor het beloftenelftal van SL Benfica, daar waar hij in eerste instantie was aangetrokken voor de A-selectie. In totaal speelde de bewegelijke vleugelaanvaller 15 competitiewedstrijden, qua doelpunten en assistproductie bleef hij droog. 

Ould-Chikh kwam ook nog even in beeld bij de Marokkaanse voetbalbond. Eerder gaf hij aan, zo werd bekend middels een foto op sociale media, dat hij koos voor 'n carriere als jeugdinternational bij Marokko U20. Toen bleek dat de betreffende wedstrijden waarvoor hij opgeroepen was bindend waren, kwam hij toch op die keuze terug. Tot voor kort werd hij gebruikt voor Oranje U19, destijds onder bondscoach Aron Winter. 

© Redactie 2017
marokko
bilal ould-chikh
sl benfica
fc utrecht
transfervrij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?