Spectaculaire ontsnapping van Belgisch-Marokkaanse gevangene in België

buitenland
8
1 mrt '17
Een Belgisch-Marokkaanse gevangene slaagde erin op een spectaculaire manier te ontsnappen uit de gevangenis van Lantin in de buurt van Luik, België.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldt in de editie van vandaag dat de crimineel Mustapha Iken afgelopen zondagmiddag omstreeks 15.30 uur op een spectaculaire maner wist te ontsnappen uit de gevangenis van Lantin. Iken werd in 2009 veroordeeld tot een 10-jarige gevangenisstraf voor deelname aan de activiteiten van een bende die gespecialiseerd was in erg gewelddadige overvallen.


Drie gewapende handlangers van de ontsnapte gevangene hadden buiten de gevangenis twee auto's in brand gestoken om de aandacht van de bewakers af te leiden. Ondertussen gebruikte Mustapha Iken tijdens het luchten een ladder, met hulp van de handlangers, om over de dubbele omheining van de gevangenis te klimmen.

De krant stelt dat twee bij de ontsnapping gebruikte auto's op een snelweg verbrand werden teruggevonden. De Belgische autoriteiten hebben een internationaal arrestatiebevel tegen Iken verspreid, maar vrezen dat Iken al buiten bereik is. Volgens Al-Ahdath zou Mustapha Iken geen problemen hebben met het verkrijgen van valse papieren voor reizen naar Marokko, maar Mustapha Iken kan net zo goed zijn toevlucht hebben gezocht in Duitsland of Nederland.

© Redactie 2017
ontsnapping
belgie
gevangenis
luik
belgisch
marokkaans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi