Bijna half miljoen mensen lijden aan depressie in Marokko

marokko
6
1 mrt '17
Bijna een half miljoen Marokkanen hebben te kampen met een depressie. Dit komt neer op ongeveer 4,5 % van de Marokkaanse bevolking.

Nog eens 1.477.408 personen lijden aan angststoornissen, wat ook neer komt op ongeveer 4,5 % van de bevolking. Dit is naar buiten gebracht in een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uit 2015.

Het rapport met als titel "depressie en andere geestelijke stoornissen" is vorige week vrijgegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie, meld Moroccoworldnews. Ook komt er in dit rapport naar voren dat Marokko hiermee op de tweede plaatst staat in Noord-Afrika, met het percentage mensen die lijden aan deze stoornissen. In Tunesië lijdt 4,9% aan een depressie en 4,6% aan angststoornissen, dat land staat op nummer 1.

Wereldwijd komt een depressie 1,5 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, dit zijn naar schatting meer dan 300 miljoen personen. Bij mensen met angststoornissen ligt dit getal wereldwijd op ongeveer 264 miljoen mensen. 


Ook schrijft het rapport dat het aantal gevallen van depressie is gestegen met 18,4% in de afgelopen tien jaar, het aantal personen met angststoornissen is gestegen met 14,9%. 

Dan Chisholm, de auteur van het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie, vertelde verslaggevers in Genève dat de gevolgen van deze aandoeningen op het gebied van de geestelijke en lichamelijke gezondheid enorm zijn. 

"Als je kijkt naar de prevalentie van verschillende aandoeningen in de wereld en je kijkt naar de handicap die wordt geassocieerd met hen, als je die combineert, eindigt depressie aan de top van de lijst, want het is heel gebruikelijk", legde Chisholm uit.

"Eén op de 20 mensen in de wereld heeft depressie en er is een vrij hoog niveau van stoornis of handicap die ermee verbonden is", voegde hij eraan toe.

© Redactie 2017
marokko
depressie
angststoornis
who
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?