Marokkaanse autoriteiten promoten de cactus

marokko
7
2 mrt '17
Er is een project gelanceerd dat als doel heeft de aanplant van maar liefst 600 hectare cactus te realiseren in de Marokkaanse stad Taourirt.

Dit initiatief is onlangs gestart in samenwerking met de autoriteiten in de oosterse regio's van het land. Het doel is om deze sector uit te breiden in de meest afgelegen gebieden in Marokko. De krant Aujourd’hui Le Maroc  geeft aan dat nieuwe projecten voor de uitbreiding en herinrichting dit jaar zijn gepland in het bijzonder voor de steden Guercif en Jerada met een oppervlakte van in totaal 2.690 hectare.

Maandag hebben de autoriteiten van  de agrarische sector van deze regio ook laten weten om 600 hectare in de gemeente Mestgeger te lanceren. Dit is onderdeel van de uitbreiding en projectontwikkeling bij het planten van 1.350 hectare cactus in de provincie Taourirt. Dit heeft een totale kostprijs van 16,3 miljoen dirham. Verwacht word dat dit project een positieve impact  zal hebben op de cactus productie in de regio.


Het doel is om 13.500 ton en een omzet van 10.000 dirham per hectare te behalen. Ook moet het project bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van verschillende cactus-gerelateerde producten en de versterking van verpakking- en marketingfaciliteiten. De landbouw sector in de regio verwacht een productie verhoging van 5000 ton jam, 5000 liter cactus olie en 1000 ton veevoer.

© Redactie 2017
marokko
taourirt
cactus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?