Video surveillance in Marokkaanse gevangenissen wordt versterkt

marokko
3
2 mrt '17
Er zal meer dan 101 miljoen dirham geïnvesteerd worden in video surveillance systemen (CCTV) in verschillende gevangenissen in Marokko volgens de 'Algemene delegatie van Gevangenis Administratie en Reïntegratie' (DGAPR).

De ontsnapping van zeven gedetineerden uit een jeugdgevangenis in Salé afgelopen week, waarvan er inmiddels vijf zijn opgepakt, heeft geleid tot grote bezorgdheid over de toestand van de video surveillance in Marokkaanse gevangenissen, meldt Moroccoworldnews.

De investering is gericht op het versterken van het toezicht in de Marokkaanse penitentiaire centra en instellingen. Het verscherpen van de veiligheid en toezicht stond al op het programma en was een onderdeel van de modernisering van de gevangenissen. De uitvoering van dit programma zal naar verwachting zes maanden duren.

Op dit moment heeft het DGAPR meer dan 2600 bewakingscamera's. Deze zijn verdeeld over de verschillende gevangenissen en centra's, allen zullen hun voordeel halen uit dit project. 

Meerdere incidenten van geweld, drugs gebruik en wangedrag naar officieren, hebben plaatsgevonden achter de Marokkaanse gevangenismuren. Door dit soort incidenten is een goed videobewakingssysteem een vereiste voor het verschaffen van veiligheid in gevangenissen. De vooruitgang in video surveillance systemen zullen de gevangenissen in Marokko in staat stellen om grondiger toezicht te houden en een verhoogd niveau van veiligheid voor de gevangenen en het publiek bieden.

© Redactie 2017
marokko
surveillance
video
gevangenissen
dgapr
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?