Marokko maakt zich sterk tegen drugshandel

marokko
9
2 mrt '17
Het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) ondernam in de maanden januari en februari 2017 diverse veiligheidsoperaties in de strijd tegen drugshandel.

De operaties hebben geresulteerd in de beslaglegging van 230.914 xtc pillen. Deze grote hoeveelheid ingenomen pillen vertegenwoordig ongeveer de helft van de  drugs die in het jaar 2016  zijn gevonden, meldt het DGSN in een verklaring.

Volgens dezelfde bron heeft de verhoogde hoeveelheid verdovingsmiddelen die gepakt zijn te maken met de intensievere surveillance en de toegenomen grenscontroles. Ook is deze vondst te danken aan de goede training die politiehonden krijgen om dit soort drugs op te sporen.   

In de strijd tegen de toename van deze drugs in Marokko heeft DGSN 57 drugsdealers gearresteerd die betrokken waren in 35 zaken van internationale handel van xtc. In het afgelopen jaar zijn 240 verdachten aangehouden voor 146 drugs zaken. 

Een team van deskundigen op het gebied van drugs benadrukt dat xtc een synthetische bedwelmingsmiddel is dat gemaakt is van gevaarlijke chemicaliën. Deze worden gefabriceerd in geheimen laboratoria gevestigd in een aantal  Europese landen. Hierna word het naar andere landen vervoerd, waaronder Marokko .

Het DGSN is van plan om de controle maatregelen tegen elke vorm van handel in xtc uit het buitenland te gaan verscherpen. Ook geven zij aan hun samenwerking met andere organisatie uit te breiden, om zo nog beter de handel in drugs te bestrijden. De samenwerking zal met diverse wetshandhavingsinstanties zijn zoals o.a. Interpol. 

© Redactie 2017
marokko
dgsn
xtc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi