Opmerkelijk: 'Bondscoach Marokko dient ontslag in bij voorzitter Lekjaa'

marokko
9
3 mrt '17
Na ruim een jaar lijkt het huwelijk tussen Renard en Marokko ten einde..

Waar we ons eerder deze week konden verheugen op 't prachtige affiche wat ons in mei te wachten staat, Marokko versus Oranje, kwam er gistermiddag een wel heel opmerkelijk bericht naar buiten. Volgens 't doorgaans goed ingevoerde 11'Lions Marokko Profs zou de bondscoach van de Atlas Leeuwen, Hervé Renard, zijn ontslagbrief hebben ingediend bij de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond. 

Dit terwijl de voorzitter, Faouzi Lekjaa, eerder deze week nog aan Medi1 TV te kennen gaf dat de geruchten rondom het mogelijke vertrek van de Fransman niet kloppen. De trainer die Marokko naar de kwartfinale van de Afrika Cup 2017 leidde zou zelfs druk bezig zijn met zijn voorbereiding voor de komende twee interlands. Marokko gaat het eind maart opnemen tegen respectievelijk Burkina Faso en Tunesië. Binnen afzienbare tijd zou hij de voorselectie bekend gaan maken. 

Het bericht is momenteel nog door geen enkel medium overgenomen of tegengesproken. Het is vooralsnog nog even wachten op een mogelijk statement van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Mocht het daadwerkelijk zo zijn dat Renard zijn ontslag heeft ingediend, dan is de kans groot dat hij zelf zijn lopende contract moet afkopen. Het zou dan immers om een eenzijdige ontbinding gaan, Marokko wil namelijk heel graag door met de oefenmeester. Met een maandsalaris van om en nabij de 65.000 euro kan het nog een duur grapje worden voor de dubbelvoudig Afrika Cup-winnaar. 

© Redactie 2017
marokko
herve renard
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
frmf
ontslag
fouzi lekjaa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?