President Europees Parlement prijst immigratieaanpak Marokko

marokko
6
4 mrt '17
Lovende woorden van de voorzitter van het Europees Parlement, noemt Marokko een niet te missen partner van Europa.

Als het aan de president van het Europees Parlement, Antonio Tajani, ligt dan werkt de Europese Unie nog jaren samen met de Marokkaanse autoriteiten. Tegenover Europe Press geeft de preses aan erg onder de indruk te zijn van Marokko's inbreng in het immigratievraagstuk. Ook op het gebied van de strijd tegen het internationale terrorisme heeft Marokko veel bijgedragen, aldus Tajani. Onlangs vond er een ontmoeting plaats tussen Tajani en een vertegenwoordiger van het Marokkaanse parlement. Tajani gaf tegenover deze man te kennen de Marokkaanse overheid erg dankbaar te zijn voor de geleverde inspanningen, ook bedankte hij Koning Mohammed VI. 

"Terrorisme kent geen grenzen, daarom is het noodzakelijk dat alle veiligheidsdiensten nauw met elkaar samen moeten gaan werken", zegt Tajani. Mensenrechten en een juiste democratische rechtstaat staan hoog in het vaandel bij de Europese Unie. Tajani geeft aan dat Marokko op dat gebied één van de meest ontwikkelde Islamitische landen is. 

De vertegenwoordiger van het Marokkaanse parlement die Tajani bezocht zei: 'Marokko is zich bewust van de positie en de belangrijke rol die we op dit vlak innemen.'

© Redactie 2017
marokko
europa
vluchtelingen
immigratie
dreiging
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi