De Islam zal 's werelds grootste religie zijn in 2070

algemeen
308
5 mrt '17
In 2070 zal de Islam de meeste aanhangers kennen en alle andere religies voorbij streven, aldus de conclusie die is voortgekomen uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau PEW.

Het onderzoek concludeert dat de Islam momenteel de snelst groeiende religie is, en hierdoor in 2070 het Christendom in aantal volgers zal voorbijstreven.

Het onderzoek geeft te kennen dat tussen 2010 en 2050 de Islam met 73% zal groeien en het Christendom beleefd in dezelfde periode een groei van 35%. Tevens geeft het onderzoek aan dat gedurende deze periode het aantal mensen op aarde met 35% zal toenemen en dat 10% van de Europese bevolking uit moslims zal bestaan.

Eén van de redenen van de groei van moslims is het feit dat het gemiddelde aan nageslacht bij moslims per gezin neerkomt op 3,1 en bij Christenen op 2,7. Een ander bijzonder feit dat het onderzoek aangeeft is dat naar schatting 40 miljoenen mensen zich zullen bekeren tot het Christendom, maar tegelijkertijd zullen 106 miljoen Christenen het geloof de rug toekeren.

© Redactie 2017
religie
islam
christendom
aanhangers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?