Internationaal rapport: Daesh gebruikte afgelopen 2 jaar 17 Marokkanen voor zelfmoordaanslagen

marokko
13
5 mrt '17
Een internationaal onderzoek bracht de slagkracht van de terreurorganisatie in kaart.

Daesh heeft al flink wat bloed laten vloeien wereldwijd. Ook in Islamitische landen, waar je juist van zou denken dat die niet tot de doelwitten behoren, hield de organisatie flink huis. Het ICCT deed onlangs internationaal onderzoek naar waar Dasch de afgelopen twee jaar zich allemaal aan schuldig heeft gemaakt en welke achtergrond de aanslagplegers hadden. Hieruit kwam een rapport rollen, de feiten liegen er niet om: Marokkanen staan op de tweede plaats als het om ingezette terroristen gaat, maar liefst 17 keer voerden Marokkaanse strijders een zelfmoordaanslag uit. 

Hieronder het overzicht per nationaliteit:
1. Tadzjikistan: 27
2. Marokko: 17
3. Saoedi-Arabië:  17
4. Tunesië: 14
5. Egypte:  11
6. Palestina: 9
7. Iran: 7
8. China:  7
9. Libie:  4

Verder staat er in het rapport dat Daesh zich de laatste maanden vooral concentreert op militaire doelwitten en dan wel die in de directe omgeving. Dit om de slagkracht van tegenstanders te verzwakken. Verder wordt vermeld dat de terreurorganisatie, die nu langzaamaan wordt teruggedrongen op eigen grondgebied, heel veel waarde hecht aan het middel zelfmoordaanslagen. Behalve de grote effectiviteit is het een wapen wat maar weinig voorbereiding en/of financiële middelen vergt.

Vooral landen als Egypte, Libië, Jemen, Nigeria en en Bangladesh moeten 't ontgelden. Deze landen worden over het algemeen het meeste getroffen door Daesh in de vorm van zelfmoordaanslagen. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2017
marokko
daech
aanslagen
dreiging
terrorisme
terreur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?