Opmerkelijk: onschuldige man uit Casablanca komt vrij na veroordeling tot 4 jaar cel

marokko
20
5 mrt '17
Het zou je maar gebeuren, niks met de zaak te maken hebben en dan 4 jaar cel opgelegd krijgen.

Een nachtmerrie voor eenieder die hoopt in vrijheid te kunnen leven. Het overkwam een man uit Ain Sebaa in Marokko, hij kreeg vier jaar cel opgelegd terwijl hij totaal niets met de zaak te maken had. Een bende die met tussenkomst van diverse bankmedewerkers cheques stal en deze vervolgens uit liet betalen, ging vrijuit terwijl de man in kwestie maar liefst acht maanden achter slot en grendel ging. 

De rechtbank in Casablanca kwam tot deze straf door de vervreemding van bankcheques die vervolgens tot het bedrag van 1,8 miljoen dirham uitbetaald werden op de rekening van de man. Wat bleek, de onschuldige in kwestie was zijn identiteitskaart kwijtgeraakt waardoor de criminelen vrij spel hadden. Ze gebruikten zijn gegevens om 'n rekening te openen om daar vervolgens de gelden van de cheques naar over te maken. 

Het Marokkaanse medium Assabah, wat met dit nieuws kwam, meldt dat men onlangs achter deze juridische fout is gekomen. De autoriteiten bekeken de zaak nog eens toen bekend werd dat de man ten tijde van het misdrijf zijn identiteitskaart kwijt was. Hieruit werd dus duidelijk dat de man niks van doen had met de hele kwestie. Het is overigens niet bekendgemaakt op welke wijze deze man is gecompenseerd voor zijn onrechtmatige detentie. 

© Redactie 2017
marokko
casablanca
veroordeling
onschuldige
cheques
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?