Spanje belooft Marokko steun EU in ruil voor aanscherping grenzen

marokko
6
6 mrt '17
Spanje heeft Marokko belooft te steunen in de Europese Unie in ruil voor meer beveiliging op de Marokkaanse grens van Ceuta en Melilla, staat in een recent uitgegeven diplomatieke overeenkomst tussen de twee landen.

Volgens de Spaanse krant El Pueblo de Ceuta hebben diplomatieke bronnen verklaard dat de overeenkomst een nieuwe immigratie crisis heeft voorkomen. Marokkaanse grensbewaking blokkeerde afgelopen vrijdag de binnenkomst van bijna 600 Afrikaanse migranten zonder tussenkomst van de Spaanse grenswachten op vrijdag, meldt het ABC España. 

Volgens  El Pueblo de Ceuta hebben Spaanse ambtenaren het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse zaken beloofd dat Spanje al het mogelijke zal doen om de Marokkaanse belangen te verdedigen in de EU op agrarisch gebied, in ruil voor het onderhouden van politie samenwerking met het Spaanse beveiligingsteam.  

Recentelijk hadden Marokko en de EU een geschil over de Euro- Marokkaanse agrarische overeenkomst. Hoewel niet bekend gemaakt is wanneer en waar de overeenkomst is opgericht, bevestigt  El Pueblo de Ceuta dat de overeenkomst is opgericht na de grens bestorming van 17 en 20 februari, waarbij 850 immigranten Spanje zijn binnengekomen. 

© Redactie 2017
marokko
spanje
diplomatieke
overeenkomst
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?