Marokkaanse voetbalbond straft clubs niet na gewelddadige incidenten

marokko
2
6 mrt '17
De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft besloten om noch de "Wydad Casablanca" noch "Chabab Rif Al Hoceima" supporters te bestraffen na de gewelddadige incidenten, die plaatsvonden in de straten van Alhoceima.

De voetbalbond geeft aan dat de incidenten plaatsvonden buiten het veld en legt dus de verantwoordelijkheid bij Het Ministerie van Binnenlandse zaken  meldt de krant Al Massae vandaag.

"De Federatie kan geen punitieve sancties overwegen tegen de supporters, omdat de wedstrijd normaal verliep en er geen daden van vandalisme waren. De incidenten vond plaats op de weg naar het busstation. De beslissing om elk georganiseerd vervoer van het publiek te verbieden blijft de verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken", aldus de FRMF, die hiermee de bal kaatst naar het departement van Mohamed Hassad, de minister van Binnenlandse Zaken.

De Marokkaanse voetbalbond heeft echter al eerder sancties opgelegd tegen clubs waarbij de incidenten buiten het stadion plaats vonden. Dit was het geval toen werd besloten om bij een eerder gespeelde wedstrijd sancties op te leggen door 4 wedstrijden zonder publiek te spelen na soortgelijke incidenten die zich in de straten van Casablanca hadden afgespeeld. Dit was bij een voetbalwedstrijd tussen Raja en FAR en werd de "zwarte donderdag" genoemd.

© Redactie 2017
marokko
voetbalband
frmf
sancties
supporters
vandalisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?