Marokkaans ministerie beloofd strenger optreden na nieuw voetbalvandalisme (video)

marokko
0
7 mrt '17
Nieuw geweld tussen voetbalfans zondag verwondde tien mensen in Marokko in de marge van de wedstrijd tussen de Fez Moghrèb en Union Sidi Kacem (D2).

De relschoppers veroorzaakten veel schade. Deze nieuwe gewelddaden worden toegevoegd aan de daden van vandalisme van afgelopen vrijdag in Al Hoceima, na de wedstrijd CRA-WAC.

"Tien mensen raakten gewond, onder wie vier leden van de veiligheidstroepen, tijdens daden van vandalisme", aldus een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Volgens persbureau AFP vallen deze gebeurtenissen samen"met de terugkeer van bepaalde Ultras groepen" in de stadions. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde aan dat zij voornemens zijn "om te handelen met gestrengheid tegen deze illegale verenigingen" van de supporters.

Volgens de verklaring, beloven de autoriteiten om "alle leden van deze illegale entiteiten die al zijn verboden" te vervolgen, en de beweging van de supporters in groepen te verbieden "wanneer er een gevaar voor het ondermijnen van openbare orde en veiligheid is".

De jongeren die zijn gearresteerd zijn voornamelijk minderjarigen. Het debat over de ultras wordt hiermee nieuw leven ingeblazen, en volgens verschillende bronnen, zou er deze week drastische maatregelen worden genomen tegen de ultras en haar actieve leden. Wordt vervolgd!

Beelden van afgelopen zondag:

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
vandalisme
ultras
voetbal
fez
sidi kacem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?