Emir van Qatar nodigt premier Benkirane uit voor speciaal onderonsje

marokko
1
7 mrt '17
Gisteren was de premier van het land te gast bij de emir van het olierijke Qatar.

Marokko heeft een politieke en economische goede relatie met de Golfstaten, zo ook met Qatar. Dit werd gisteren nog een benadrukt door de uitnodiging van de emir van Qatar aan premier Abdelilah Benkirane. De emir, Cheikh Tamim Bin Hamad Al Thani, benadrukte gedurende de ontmoeting de goede banden met het land en bedankte daarbij persoonlijk ook koning Mohamed VI. Hij feliciteerde Benkirane en de monarch met de terugkeer in de Afrikaanse Unie en de ontwikkeling die het land nu doormaakt. 

Behalve de handelsbelangen tussen beide landen ging het gesprek over actuele onderwerpen. In het gezelschap van onder meer de minister van Binnenlandse Zaken en de premier van Qatar kwamen de situatie in het Midden-Oosten ter sprake en de mondiale strijd tegen terrorisme.

Benkirane was in eerste instantie niet speciaal voor het gesprek met de emir afgereisd naar Qatar. Hij kwam er voor een expositie en bijeenkomst genaamd QITCOM 2017: over de technologische vooruitgang van Qatar. Dit was op uitnodiging van de minister van Binnenlandse Zaken. 

© Redactie 2017
marokko
abdelilah benkirane
premier
qatar
emir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi