Marokkaans parlementslid vannacht vermoord in Casablanca (video)

marokko
7
8 mrt '17
Het Marokkaanse parlementslid Abdellatif Medras is vannacht doodgeschoten met een jachtgeweer aan de voorkant van zijn woning gevestigd aan Benghazi Avenue in de chique wijk Californië in Casablanca.

Medras kwam net thuis aanrijden en was aan het parkeren, toen een andere auto naast hem stopte. De bestuurder van die auto haalde een jachtgeweer tevoorschijn en vuurde drie schoten af op het parlementslid. Drie 12 mm cartridges raakten hem,  in het hoofd, gezicht en nek.  De auto scheurde er vervolgens vandoor en verdween, volgens de eerste verklaringen met twee mannen aan boord, meldt Lefr360.

De ambulance was snel aanwezig, maar Abdellatif Medras bezweek aan zijn verwondingen tijdens zijn evacuatie naar het ziekenhuis. Het was duidelijk dat degenen die op hem schoten hem geen kans wilde geven om te overleven.  Vanochtend werd één persoon met een strafblad gearresteerd door de gerechtelijke politie voor zijn vermeende betrokkenheid bij de moord. Twee jachtgeweren, evenals 12 mm cartridges, werden in beslag genomen in het huis van de verdachte.

Een verklaring van de DGSN op deze arrestatie meldt dat de verdachte 27 jaar oud is en al eerder bedreigingen had geuit tegen Medras. De verklaring sprak over een "privé conflict". Dit leidde de veiligheidstroepen naar Ben Hmed. Alles wijst erop dat de moordenaars afkomstig zijn uit Ben Hmed, het kiesdistrict waar hij werd verkozen als plaatsvervanger.

Lefr360 was vanochtend met de camera aanwezig in de buurt waar de moord op Medras plaats vond en sprak met een buurtbewoner:

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
casablanca
moord
parlementslid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?