Strenge controles Marokko op buskruit

marokko
0
8 mrt '17
Het zwarte poeder dat word gebruikt bij de vervaardiging van explosieven, word op dit moment onderworpen aan strikte controles door de veiligheidsdiensten

De autoriteiten hanteren een maximale controle op het buskruit verkeer, mede door de ontmanteling van een terroristische cel in El Jadida. Dit buskruit kan gebruikt worden bij het maken van bommen.

Er zijn instructies gegeven aan de veiligheidsdiensten om het gebruik van het buskruit die gewoonlijk gebruikt word voor vuurwerk extra te controleren. Nu zal er een lijst van gebruikers moeten worden vastgelegd waarin ook de datum van aankoop en details van hoeveelheden die gebruikt zijn in staan.

Deze instructies gelden ook voor andere chemische stoffen zoals stikstof en kunstmest 30 en 31 waar kaliumnitraat in zit, waar de extracten uitgehaald kunnen worden die ook gebruikt kunnen worden bij het maken van de explosieven.

Al Ahdath Al Maghribia meldt dat deze officiële instructies ook van toepassing zullen zijn op wetenschappelijke laboratoria van middelbare scholen, en andere wetenschappelijke faciliteiten, waar de chemicaliën gebruikt worden voor experimenten die gehouden worden door studenten. Deze instellingen  zullen nu ook extra gecontroleerd worden op het gebruik van deze stoffen. 

De krant geeft verder aan dat een aantal terroristische cellen die onlangs ontmanteld zijn door de Marokkaanse veiligheidsdienst (BCIJ) het gebruik van buskruit voor het vervaardigen van bommen hebben bevestigd. 

© Redactie 2017
marokko
buskruit
explosieven
terroristen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?