Marokkaanse familie mogelijk slachtoffer van vreemdelingenhaat in Italië

buitenland
5
9 mrt '17
Nog onbekende personen hebben brand gesticht in een appartement van een Marokkaanse familie in de Italiaanse stad Genoa.
Een vrouw en haar 9-jarige dochter zijn aan de dood ontsnapt nadat er op zaterdag 3 maart om drie uur in de nacht brand werd gesticht, terwijl zij sliepen. De buren van de Marokkaanse familie belde meteen de brandweer die snel ter plaatse waren en de brand konden blussen, meldt Moroccoworldnews.

De vrouw en haar dochter werden vervolgens naar het ziekenhuis gebracht samen met twee buren die ook gewond waren geraakt.  Andere bewoners zijn via het dak gevlucht om verstikking door de rook te vermijden.

Brandweermannen hebben vastgesteld dat de brand is aangestoken. Zij vonden in benzine doordrenkt textiel net buiten het appartement dat werd gebruikt om de brand mee aan te steken. Ook vonden zij flessen met brandbare vloeistoffen bij de ingang van het gebouw.

De Marokkaanse familie zou de woning, die eigendom is van de gemeente, illegaal bewonen en zij verbleven er zonder officieel contract. 

De Italiaanse autoriteiten zijn een onderzoek gestart waarin zij gaan uitzoeken of de brandstichting op basis van vreemdelingenhaat is gepleegd of omdat de familie illegaal in het appartement  verbleef.
© Redactie 2017
marokko
italië
brandstichting
vreemdelingenhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
galatasaray
younès belhanda
al ittihad
turkije
agadir
malaga
gianni infantino
fifa
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten