Marokkaanse familie mogelijk slachtoffer van vreemdelingenhaat in Italië

buitenland
5
9 mrt '17
Nog onbekende personen hebben brand gesticht in een appartement van een Marokkaanse familie in de Italiaanse stad Genoa.
Een vrouw en haar 9-jarige dochter zijn aan de dood ontsnapt nadat er op zaterdag 3 maart om drie uur in de nacht brand werd gesticht, terwijl zij sliepen. De buren van de Marokkaanse familie belde meteen de brandweer die snel ter plaatse waren en de brand konden blussen, meldt Moroccoworldnews.

De vrouw en haar dochter werden vervolgens naar het ziekenhuis gebracht samen met twee buren die ook gewond waren geraakt.  Andere bewoners zijn via het dak gevlucht om verstikking door de rook te vermijden.

Brandweermannen hebben vastgesteld dat de brand is aangestoken. Zij vonden in benzine doordrenkt textiel net buiten het appartement dat werd gebruikt om de brand mee aan te steken. Ook vonden zij flessen met brandbare vloeistoffen bij de ingang van het gebouw.

De Marokkaanse familie zou de woning, die eigendom is van de gemeente, illegaal bewonen en zij verbleven er zonder officieel contract. 

De Italiaanse autoriteiten zijn een onderzoek gestart waarin zij gaan uitzoeken of de brandstichting op basis van vreemdelingenhaat is gepleegd of omdat de familie illegaal in het appartement  verbleef.
© Redactie 2017
marokko
italië
brandstichting
vreemdelingenhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
team marokko
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
khashoggi
younès belhanda
turkije
transfer
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa