Oujda: de bouw van het grote stadion gaat 930 miljoen dirham kosten (video)

marokko
4
9 mrt '17
De commissie die verantwoordelijk is voor het bestuderen van de inzendingen van de architectuurwedstrijd voor de bouw van het grote stadion van Oujda heeft de firma Benhammou uitgekozen.

De kosten van de bouw van het grote stadion in Oujda zal uiteindelijk 930 miljoen dirham zijn. Dit is het bedrag van de door de architect Benhammou ingediende technische offerte. Het ontwerp van Benhammou werd uitgeroepen tot de winnaar van de architectuurwedstrijd. Deze wedstrijd werd gelanceerd in juli vorig jaar voor de bouw van een groot stadion met 50.000 zitplaatsen.

De kosten zijn veel hoger dan de aanvankelijke kosten berekend door het stadsbestuur. Deze schatte eerder dat de kosten niet hoger zouden zijn dan 500 miljoen dirham. Echter waren alle technische aanbiedingen van de architecten die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd superieur en boven dit geschatte bedrag. Het goedkoopste aanbod was hoger dan 770 miljoen dirham.

De grond waar dit stadium moeten worden gebouwd is al bepaald. De grond van ongeveer 30 hectare ligt aan de ingang van de stad op de rijksweg N°6, op 8 km van Oujda en 15 km van de luchthaven. Het moet worden gebouwd volgens de FIFA-normen en hiermee in aanmerking komen voor een deel van het dossier van Marokko's bod voor de organisatie van het WK 2026.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
oujda
stadion
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?