Marokkaanse autoriteiten verscherpen grensbewaking met Algerije

marokko
16
9 mrt '17
Ook in het oosten van het land gaat men de grensbewaking opschalen.

Volgens het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum, wat zich baseert op bronnen bij de lokale autoriteiten, kan men binnenkort rekenen op scherpere grensbewaking in met name de omgeving van de kustplaats Saïdia. Afgelopen maandag kwamen de lokale autoriteiten, na beraad te hebben gehouden, overeen dat deze opschaling noodzakelijk is.

De autoriteiten zijn waakzamer geworden bij de oostgrens van het land sinds sub-Saharan migranten daar op het nationale grondgebied werden aangetroffen, maar ook vanwege het feit dat er onlangs voldoende bewijs is gevonden dat er wapensmokkel plaatsvindt vanuit buurland Algerije. Wapens die in zeer verkeerde handen zijn gevallen: terreurcellen die het ideologische gedachtegoed van Daesh aanhangen.  

Zo'n 100 kilometer grensgebied zal dan ook scherper worden beveiligd met een metalen hek en meerdere nieuwe checkpoints. De beschikbare grond die hiervoor nodig is lijkt geen obstakel te vormen. Sterker nog, de bewoners die op de benodigde percelen leven hebben gekozen voor een minnelijke schikking met de autoriteiten.  Onvermijdelijk is ook de inzet van flink meer mankracht. De grensstreek bij Saïdia kenmerkt zich namelijk door heel veel berggebied. 

© Redactie 2017
marokko
grensbewaking
algerije
saidia
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?