Rechter legt straffen op na ineenstorting gebouw in Casablanca

marokko
1
9 mrt '17
De rechtbank in Aïn Sebaa in Casablanca heeft straffen variërend van 10 maanden tot 5 jaar gevangenisstraf uitgesproken tegen de acht verdachten vervolgd in de zaak van de ineenstorting van een gebouw in Sbata, in Casablanca.

De verdachten, die al voorlopige hechtenis zaten, werden vervolgd voor dood door schuld, corruptie en het aanleggen van gebouwen zonder bouwvergunning. Bij de ineenstorting van het gebouw in augustus 2016 kwamen vier mensen om het leven.

Daarmee heeft de rechtbank de belangrijkste verdachte van de zaak, namelijk de eigenaar van het gebouw, veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dirham. Een technicus werd veroordeeld tot 3 jaar gevangenis en een boete van 8000 dirham.  

Het gerechtshof heeft ook twee jaar en een boete van 1000 dirham aan twee ingenieurs opgelegd terwijl een derde ingenieur werd veroordeeld tot anderhalf jaar en de betaling van een boete van 1000 dirham. Een inspecteur kreeg een jaar gevangenis en een boete van 1000 dirham. Twee andere medeplichtigen voor de instorting van het gebouw kregen 10 maanden en een boete van 1000 dirham. 

© Redactie 2017
marokko
casablanca
sbata
gebouw
ineenstorting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?