Marokkaanse ministerie van Landbouw verklaart de oorlog aan Chinese honing

marokko
11
10 mrt '17
De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten de strijd aan te gaan tegen Chinese honing dat in Marokko verkocht en gepresenteerd wordt als een lokaal product.

 De Nationale Voedsel- en Warenautoriteit (ONSSA) heeft besloten de vrijheid die tot nu werd gegeven voor de invoer en verkoop van honing te beëindigen, meldt de krant Al Massae.

Volgens deze krant worden grote hoeveelheden honing die in grote tonnen zitten geïmporteerd uit China waarna ze plaatselijk worden verpakt en verkocht worden in Marokko als een lokaal product. Verder word er aan toegevoegd dat de 13 bedrijven die actief zijn in dit gebied, nooit het daadwerkelijke land van herkomst op de verpakking van de honing aangeven. 

Dit laat de consument in onduidelijkheid, terwijl het het wettelijk verplicht is om de herkomst van dit product te vermelden. De ONSSA heeft een formele kennisgeving gestuurd naar de betrokken bedrijven. Het doel van de formele kennisgeving is om deze importeurs 3 maanden de tijd te geven om te voldoen aan de nationale wetgeving betreffende de etikettering en het benoemen van het land van herkomst.

© Redactie 2017
marokko
honing
china
lokaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?