Raja en Wydad Casablanca met 14 miljoen dirham tegemoet gekomen door gemeente

marokko
0
11 mrt '17
Zonder eigen stadion ook geen kaartverkoop, gemeente Casablanca schiet te hulp.
Al bijna een jaar lang spelen zowel Raja als Wydad Casablanca hun thuiswedstrijden elders dan in de thuishaven Stade Mohammed V. Door renovatie en een eerdere bestraffing van de lokale autoriteiten en de Marokkaanse voetbalbond kan men zeker tot het einde van dit seizoen nog geen wedstrijden spelen in het historische stadion. Beide clubs spelen hun thuiswedstrijden momenteel elke keer ergens anders, vooral het Grand Stade de Marrakech wordt vaak aangedaan. 

Nu beide clubs zonder een thuishaven zitten scheelt dit natuurlijk enorm in de jaarlijkse kaartverkoop. Dit besef lijkt nu ook bij de lokale autoriteiten te zijn doorgedrongen nu de clubs in financieel zwaar weer zitten. Volgens het Marokkaanse medium Al Massae is er onlangs 7 miljoen dirham per club uitgekeerd als tegemoetkoming voor de gemiste inkomsten uit de kaartverkoop. Het is overigens niet de eerste keer dat de gemeente van Casablanca een helpende hand toereikt. 

De eerdere sluiting, nog voordat men begon te renoveren, had voornamelijk te maken met de geweldsincidenten waar de fanatieke aanhang voor verantwoordelijk was. De zogenoemde Ultra's vormden een waar hoofdpijndossier voor de lokale autoriteiten, zowel in als buiten het stadion. Naar wat nu bekend is lijkt het stadion tijdens de vriendschappelijke interland tussen Oranje en het Marokkaanse elftal (31 mei) voor de eerste keer weer bespeeld te worden. Aangezien de Marokkaanse competitie Botola Pro maar 30 speelrondes kent en 20 mei afgelopen is, lijkt het er dan ook op dat men pas vanaf volgend seizoen gebruik kan maken van het vernieuwde Stade Mohammed V
© Redactie 2017
marokko
raja casablanca
wydad casablanca
stadion
kaartverkoop
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi