9e editie van de 'Panda Raid' race start zondag in Nador

marokko
0
11 mrt '17
300 chauffeurs zullen elkaar zondag ontmoeten in Nador om te beginnen met de eerste fase van de 3000 kilometer "Panda Raid" race naar Marrakech.

De Panda Raid race is een race waarin deelnemers concurreren onder gelijke omstandigheden, ze racen allemaal in hetzelfde auto model, een Fiat Panda. Afgezien van de wedstrijd, is de race bedoeld om solidariteit te bevorderen, waarbij de deelnemers samen zullen werken aan het bouwen en ontwikkelen van een school voor zuigelingen in Ait Ahmed, Agadir. Volgens de Spaanse krant Levantate richt het project zich op het helpen van het ecosysteem door middel van het gebruik van lokale, energie-efficiënte materialen.

Dit jaar heeft de race het hoogste aantal deelnemers in de Panda Raid race geschiedenis, namelijk 300 chauffeurs. De eerste fase van de race zal eindigen in Tissaf, waarna de deelnemers nog vijf fasen zullen voltooien vóór het bereiken van Marrakech op vrijdag.

Volgens Levantate is de race ook bedoeld om de deelnemers "alles te laten achterlaten", verwijzend naar de afhankelijkheid van technologie en het lawaai van de civilisatie.
Photocredit: Panda Raid Official

© Redactie 2017
marokko
panda
nador
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?