ONCF leent 1,23 miljard dirham van Islamitische bank voor hogesnelheidslijn

marokko
2
12 mrt '17
Anders dan bij andere grote projecten wordt ditmaal Islamitisch verantwoord krediet aangewend.

ONCF, Marokko's aanbieder in het openbaar vervoer als het om treinreizen gaat, sloot onlangs een akkoord met de Islamitische Ontwikkelingsbank (BID). Het gaat naar verluidt om een bedrag van ruim 1,2 miljard dirham wat volledig zal worden aangewend voor het realiseren van stations voor de hogesnelheidslijn, aldus het Marokkaanse medium Assabah. 

Dit akkoord betreft tevens een primeur, nog nooit eerder werd een zo groot bedrag op Islamitisch verantwoorde wijze geleend door een publiek bedrijf, ook wel Istisnaâ genoemd. Volgens Al Massae staat het ministerie van Financiën garant voor de BID. Verwacht wordt dat in de toekomst en internationaal genomen men steeds meer op zo'n wijze krediet gaat afnemen. 

Het is overigens niet de eerste keer dat de Marokkaanse overheid zich inzet voor Islamitisch verantwoord handelen. Eerder al werd de Islamitische variant van de obligatie geïntroduceerd, genaamd Sukuks. Waar er exact nieuwe stations gerealiseerd gaan worden is nog niet bekendgemaakt. Wel is de verwachting dat de hogesnelheidslijn die onder andere Casablanca en Tanger met elkaar zal verbinden in de zomer van 2018 operationeel moet zijn. 

© Redactie 2017
marokko
oncf
lening
islamitische bank
krediet
overheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi